De Voetencheck App

Omdat u een chronische aandoening heeft en daardoor in een risicogroep geplaatst bent, heeft u meer kans op het oplopen van slecht genezende wonden aan de voeten. Hierdoor is het erg belangrijk dat u goed op de voeten let. Dit kunt u dagelijks doen door het uitvoeren van een zelfcheck waarbij u goed naar de voeten kijkt of er veranderingen of bijzonderheden aan de voeten te zien zijn.  

De voetencheck app  

Om u te ondersteunen bij het controleren van de voeten is de voetencheckapp ontwikkeld. Via deze eenvoudige en gebruiksvriendelijke app motiveren en begeleiden we u, bij het dagelijks controleren en verzorgen van de voeten. Dit gebeurt onder andere via instructiefilmpjes, interactieve vragen en het uploaden van foto’s.  

Wij controleren hetgeen wat u invult in de app en nemen contact op met u wanneer wij zien dat dit nodig is. Hierdoor kunnen wij via een afstand de voeten in de gaten houden en zo verkleinen we de kans op voetwonden. Meer informatie over de app kunt u vinden via www.diabetesvoetencheck.nl

De app kunt u gratis en gemakkelijk downloaden via uw mobiel of tablet in de App of via de Google-Play store. De app kunt u vinden onder de naam voetencheckapp.  

Hoe werkt de app? 

Het gebruik van de app is erg eenvoudig. U kiest podotherapie Brons als zorginstelling en u logt in met uw patiëntnummer (deze is op te vragen bij ons) en geboortedatum. Allereerst bekijkt u het informatiefilmpje en vervolgens beantwoordt u de vragen die worden gesteld. U kunt de vragen met ja of nee beantwoorden. Is er een vraag positief, dan wordt u automatisch gevraagd om een foto in te sturen die de podotherapeut vervolgens beoordeeld. De podotherapeut ziet wat u in vult in de app en neemt contact met u op wanneer hij of zij ziet dat dit nodig is.