Hardlopen is vaak ingewikkelder dan je denkt. Iedereen kan hardlopen, maar niet elke loopstijl is gunstig. Een verkeerde loopstijl kan makkelijk leiden tot blessures.

Het zetten van te grote passen, verkeerde armzwaai en te weinig rompstabiliteit zijn voorbeelden van een verkeerde looptechniek.

Bij een goede looptechniek is het belangrijk om het lichaamszwaartepunt zo dicht mogelijk boven de voet te hebben bij het eerste grondcontact. Door te letten op houding en pasfrequentie kan een betere landing ontstaan. Klinkt ingewikkeld, maar met enkele tips en begeleiding goed aan te leren.

Ter preventie van hardloopblessures richten sportpodotherapeuten Jody en Jennifer zich bij een hardloopanalyse vooral op looptechniek en bieden een persoonlijk adviesplan om looptechniek te verbeteren.

Door onze interesse en kennis in looptechniek, maken wij deel uit van het Sportmedisch Team van atletiekvereniging Generaal Michaelis in Best. Bij de atletiekvereniging voeren wij, samen met de fysiotherapeut, éénmaal in de maand een loopanalyse uit voor atleten met blessures of met een verhoogde kans op blessures. Hierbij leggen we het looppatroon vast d.m.v. een videocamera en analyseren dit vervolgens in samenwerking met de trainer. Vervolgens komen we tot een advies voor de atleet.