Podotherapeutische zolen zijn zolen die u in uw schoenen kunt leggen. Het makkelijkste is wanneer er een uitneembaar voetbed in de schoenen aanwezig is. Hiervoor kunt u dan de podotherapeutische zool in de plaats leggen. 

Wat doen podotherapeutische zolen

Podotherapeutische zolen kunnen helpen bij pijnklachten in uw voet, knie, heup en/of rug. 

De voetstand bepaalt voor een groot deel de houding van het gehele lichaam. Bij een afwijkende stand kunnen er pijnklachten ontstaan. Ook kunnen podotherapeutische zolen zorgen voor een betere drukverdeling. 

Podotherapeutische zolen aanmeten

Om podotherapeutische zolen aan te meten, wordt gebruik gemaakt van een dynamische 2D scan en/of 3D scan met behulp van een schuimdoos afdruk. Op basis van de afdrukken en bevindingen tijdens het lichamelijk onderzoek, wordt de podotherapeutische zool ontworpen. Wanneer het digitale ontwerp klaar is, wordt de podotherapeutische zool met een freesmachine gefreesd. 

Podotherapeutische zolen voor verschillende omstandigheden

Podotherapeutische zolen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Welk materiaal gekozen wordt, ligt aan uw klacht en therapie doel. Denk bijvoorbeeld aan sportzolen, veiligheidszolen en zolen voor reuma of diabetes. 

Veiligheidszolen 

De regelgeving voor veiligheidsschoenen is sinds 2016 flink aangescherpt. Elke veiligheidsschoen moet voldoen aan de nieuwe wettelijke normeringen (Verordening (EU) 2016/425) om de veiligheid tijdens het werken te waarborgen. Wanneer er podotherapeutische zolen in de veiligheidsschoenen worden gedragen, mogen dit geen reguliere zolen zijn. De veiligheidsschoenen en zolen moeten aan een speciaal CE-keurmerk voldoen. Door gebruik te maken van onze veiligheidszolen, kunnen we voor bijna alle CE-keurmerk bedrijfsschoenen een oplossing bieden.  

Vergoeding steunzolen

Wanneer u aanvullend verzekerd bent worden in veel gevallen podotherapeutische zolen gedeeltelijk of volledig vergoed. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico. Kijk voor meer informatie op: https://www.podotherapie.nl/vergoedingenoverzicht/