Bij Balans Podotherapie richt kinderpodotherapeut Judy zich op de klachten die tijdens de ontwikkeling ontstaan bij kinderen. Door het volgen van de 2-jarige post Bachelor opleiding kinderpodotherapie heeft zij veel kennis en ervaring in huis wat betreft klachten bij kinderen.

Na de geboorte zijn nog niet alle botstructuren en spieren in de voet volledig ontwikkeld. De voeten zullen zich de komende jaren in verschillende fases continue ontwikkelen.

In de eerste fase zie je dat baby’s graag trappelen en spelen met hun voeten. Ze ontwikkelen hierbij de spieren en bereiden de voeten voor op het lopen en dragen van gewicht.

Wanneer een kind de voeten gaat belasten, ontstaat geleidelijk een verandering in de stand van de voeten en benen.

Eerst staan de voeten uit elkaar met de benen in O-stand om het onzekere voortbewegen te vergemakkelijken.

Rond het tweede jaar kan, soms vrij plotseling, een X-stand van de benen ontstaan. In de leeftijdsgroep twee tot en met zeven jaar komt een X-stand van de benen vaak voor. Meestal corrigeert deze stand zich vanaf het vijfde jaar vanzelf. Gebeurt dit niet of niet snel genoeg, dan kan er een behandeling nodig zijn.

Balans Podotherapie heeft een ruime ervaring op het gebied van de kindervoet. Een aantal voetklachten zijn direct leeftijdsgebonden en vragen om een specifieke behandeling. Dit gebeurt bij ons in de praktijk met de grootste zorg en indien nodig werken we hierbij o.a. samen met consultatiearts, oefentherapeut Cesar, (kinder)fysiotherapeut en/of kinderarts.