Bij Balans Podotherapie richten sportpodotherapeuten Jody en Jennifer zich op de sporter en omstandigheden waaronder gesport wordt. Door het volgen van de 2-jarige post Bachelor opleiding Sportpodotherapie hebben zij veel kennis en ervaring in huis wat betreft sportblessures.

We werken tijdens het podotherapeutische sportonderzoek met verschillende onderzoeksmethodes. Welke onderzoeksmethode gebruikt wordt is afhankelijk van type sport en aard van de klachten. Denk hierbij aan de RSscan, onze digitale drukmeetplaat. Daarnaast voeren we bij het analyseren van het hardlooppatroon altijd een video-analyse uit op de loopband.  

Tijdens het onderzoek is het belangrijk om de hele bewegingsketen (voet, enkel, knie, heup en romp) te beoordelen en op deze manier de oorzaak van de klachten te achterhalen. De voet is onderdeel van een bewegingsketen. Het is hierdoor mogelijk dat een verkeerde belasting in de voet een klacht ergens anders in de bewegingsketen kan veroorzaken.  

Aan de hand van de verkregen gegevens, wordt er door de podotherapeut een behandeling voorgesteld. U kunt hierbij o.a. denken aan sportpodotherapeutische zolen, sportschoenadvies, advies in looptechniek en toepassen van orthomanuele technieken. Indien nodig werken wij hierbij samen met de sportarts, sportfysiotherapeut, manueel therapeut, sportmasseur, trainer, chiropractor en/of osteopaat.

Podotherapie Balans is nauw verbonden met verschillende sportverenigingen. We werken samen met atletiek vereniging Generaal Michaelis, voetbalvereniging Best-Vooruit, voetbalvereniging Wilhelmina Boys en hockeyvereniging MHC Best


Ook maken we deel uit van Fit voor je team. Fit voor je team is een tool, waarmee op gerichte wijze blessures van voet, onderbeen en knie bij het sportende kind kunnen worden ontdekt, behandeld of voorkomen.